Dziś post krótki, ale treściwy ;) Chcemy Was zainspirować do miksowania letnich warzyw, bo przecież to właśnie teraz jest najlepszy moment na jedzenie szparagów, fasolki, marchewki, pomidorów i innych warzywnych smakołyków. Targi pękają od świeżych plonów, a ceny są równie kuszące, co same produkty...
Dziś: letnia sałatka ze szparagami i fasolką.
Warzywa miksować możecie dowolnie, my proponujemy taki oto zestaw:
- sałata (różne rodzaje)
- szparagi
- fasolka szparagowa
- pomidory (my wykorzystaliśmy małe pomidorki koktajlowe, ale spokojnie sprawdzą się inne odmiany)
- świeża bazylia
Warzywa myjemy i przygotowujemy do podania. Szparagi i fasolkę gotujemy i ostudzone dodajemy do pozostałych warzyw. Przygotowujemy miodowo-musztardowy dressing (wykorzystaliśmy musztardę z wyraźnymi ziarnami gorczycy, które dodają ciekawej faktury). Do smaku wrzuciliśmy także świeże liście bazylii, które świetnie podkręcają smak.
Smacznego!
M&M
Mniam! Wygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńAleż kolorowo na talerzu, musi przepysznie smakować.
OdpowiedzUsuń