letnia sałatka ze szparagami i fasolką

Dziś post krótki, ale treściwy ;) Chcemy Was zainspirować do miksowania letnich warzyw, bo przecież to właśnie teraz jest najlepszy moment na jedzenie szparagów, fasolki, marchewki, pomidorów i innych warzywnych smakołyków. Targi pękają od świeżych plonów, a ceny są równie kuszące, co same produkty...

Dziś: letnia sałatka ze szparagami i fasolką.


Warzywa miksować możecie dowolnie, my proponujemy taki oto zestaw:

- sałata (różne rodzaje)
- szparagi
- fasolka szparagowa
- pomidory (my wykorzystaliśmy małe pomidorki koktajlowe, ale spokojnie sprawdzą się inne odmiany)
- świeża bazylia

Warzywa myjemy i przygotowujemy do podania. Szparagi i fasolkę gotujemy i ostudzone dodajemy do pozostałych warzyw. Przygotowujemy miodowo-musztardowy dressing (wykorzystaliśmy musztardę z wyraźnymi ziarnami gorczycy, które dodają ciekawej faktury). Do smaku wrzuciliśmy także świeże liście bazylii, które świetnie podkręcają smak.



Smacznego!
M&M

2 komentarze:

  1. Ależ kolorowo na talerzu, musi przepysznie smakować.

    OdpowiedzUsuń